We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

SYMPOSIUMMMM

by David Picó (Aivesquiho)

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
La Producció econòmica i el sistema social que a cada època història necessàriament en deriva son la base de la història política i intel·lectual de cada època. (El Manifest Comunista)
2.
Quan els elements primordials, pel seu propi pes, son portats cap avall, i en línia recta, a traves del buit, en un moment sempre indeterminat, en un lloc indeterminat, es desvien una mica, a bastament perquè puguis dir que el seu moviment ha mudat. Si no acostumessin a desviar-se tots, caurien com a gotes de pluja de dalt a baix, a través del buit i no s’hauria esdevingut cap col.lisió ni produït cap topada, i així no hauria creat mai res la natura (De Rerum Natura).
3.
Quinque Viae (Summa Teològica)
4.
Tu em dones seguretat, jo et dono llibertat. Vivim feliços a l’estat del control. Oh, Leviatan.
5.
I knew that you were trouble but I kept lying to myself thinking that you are were like nobody else but I kept lying to myself. (Blanca Picó) On ne naît pas femme: on le devient (El segon sexe)
6.
El ritornello es ritmo y melodia territorializado puesto que han devenido expresivos. (Mil Mesetas)
7.
Allà hi ha l’illa dels sepulcres, la taciturna; allà hi ha també els sepulcres de la meva joventut. Hi vull dur, sempre verda, una corona de vida (...) On hi ha sepulcres, hi ha resurreccions (Així parlà Zaratustra).
8.
9.
Vol el meu geni cantar les formes mudades en cossos mai no vistos; oh déus, vosaltres que vau canviar-les, ajudeu-me a trobar quin fou l’origen del cosmos i porteu fins al temps d’avui el poema continu (Les Metamorfosis).
10.
Qui son, Diotima, els que es dediquen a la filosofia si no són savis ni ignorants. I respongué: aquells qui es troben a mig camí entre els déus i els homes. I l’Amor seria un d’aquests (El Banquet).
11.
En la noche bajo su inexpressable claridad, transitan seres indecisos, inciertos. Una certidumbre a solas con apenas sombra, o apenas sombras de un sueño humano. Lo no humano se manifiesta de preferencia en la noche, como si la interposición del sol al retirarse dejara al descubierto la realidad primaria y que por serlo constituyese el legado permanente de la vida, toda la vida que aquí nos circunda (De la Aurora).
12.
Schwebende Füsse in pathetischem Glanze.
 Ich selbst, 
Auch ich tanze,
 Befreit von der Schwere
Ins Dunkle, ins Leere.
 Gedrängte Räume vergangener zeiten,
 Durchschrittene Weiten,
 Verlorene Einsamkeiten
 Beginnen zu tanzen, zu tanzen Ich selbst,
 Auch ich tanze. 
Ironisch vermessen, 
Ich hab nichts vergessen, 
Ich kenne die Leere, 
Ich kenne die Schwere,
 Ich tanze, ich tanze
 In ironischem Glanze (Traum). Peus levitant amb patètica fulgència. Jo mateixa, També jo ballo Alliberada de la gravetat A la foscor, al buit. Espais comprimits de temps passats, Llunyanies creuades, Soledat perduda Comença a ballar, a ballar. Jo mateixa, També jo ballo. Amb irònica mesura No he oblidat res Conec el buit Conec la pesadesa Ballo, ballo Amb irònica fulgència
13.
La música com a intercessora. Tinc ganes de trobar un mestre de lárt dels sons, deies un innovador al seu deixeble. Que aprengués els meus pensaments i els traduís tot seguit al seu llenguatge, d’aquesta manera arribaria jo millor a les oïdes i als cors dels homes. Amb els sons hom pot seduir els homes fins al punt de fer-los acceptar qualsevol error, qualsevol veritat. Qui gosaria de refutar un so? (La Gaia Ciència)
14.
15.
Panta rei (tot flueix)
16.
17.
La guia de la vida no és pas la raó sinó el costum (Investigació sobre l'enteniment humà).
18.
Per què els remers del mig són els qui mouen més la nau? Potser perquè el rem és una palanca? Per què, com més alta està l’antena, més ràpidament navega l’embarcació amb la mateixa vela i el mateix vent? Potser perquè l’arbre actua com una palanca? Per què una fusta de la mateixa grandària es trenca al voltant del genoll més fàcilment si hom la trenca agafant-la pels extrems a igual distància del genoll? Per què, a les platges, els anomenats palets són rodons? Potser perquè, en els moviments, es que està més lluny del centre es mou més ràpidament? Per què, com més llargues són les fustes, més febles són? Potser perquè la llargada de la fusta , en aixecar-la, actua com una palanca, un pes i un fulcre? Per què les fustes llargues son més difícils de portar sobre l’espatlla per l’extrem que pel mig essent el pes el mateix. Potser perquè la vibració de l’extrem de la fusta dificulta portar-la en retenir més amb aquesta vibració el moviment del transport? Per què és més difícil de portar aquest mateix pes a l’espatlla si és molt més llarg que si és més curt, encara que hom el porti pel mig? (Qüestions mecàniques)
19.
Die Welt Als Wille und Vorstellung (El Món com a Voluntat i Representació)
20.
21.
Tractatus logico-philosophicus. Philosophische Untersuchunge (Tractatus, Investigacions filosòfiques)
22.

about

Symposiummm és un beuratge compost de música i filosofia pel plaer de beure, pensar, escoltar música i xerrar en companyia. Personalment, ho vaig gaudir un munt de cops a cal Nubla.

A l’antiga Grècia, un simpòsium, o banquet, o literalment “reunió de bevedors”, tenia dues parts. La primera consistia en un àpat. A la segona part era costum beure (vi mesclat amb aigua), cantar, recitar poemes o xerrar sobre tot tipus de qüestions.

credits

released January 26, 2021

9 de cada 10 experts recomanen escoltar aquest disc amb auriculars. L’expert que no ho recomana se sospita que és expert en portar la contrària.

Totes les cançons compostes per David Picó (Aivesquiho) excepte la 5, en col·laboració (composició i veu) amb Blanca Picó.

Imatge portada: part superior d’una escultura de l’artista Alfred Picó Antón.

S’agraeix l’ajut de Garageband, Freesound i algunes eines molt populars d’internet.

Enregistrat l’any 2021 als BorrellStudio.

Amb el suport de The Congre amb Pèsols Foundation.

license

tags

about

Aivesquiho Barcelona, Spain

contact / help

Contact Aivesquiho

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like SYMPOSIUMMMM, you may also like: